Artist ARB

Marian Oprea

Solist muzica de petrecere 

Bine ați venit pe pagina mea! Sunt Marian Oprea, un cântăreț de muzică de petrecere cu o experiență vastă de peste 20 de ani în domeniul muzical. Născut pe 4 octombrie 1984, în București, într-o familie unde dragostea pentru muzică era la ea acasă, am crescut ascultând cantecele populare, muzica lăutărească și melodiile de petrecere care răsunau în casa noastră. Mama mea adora aceste genuri muzicale, iar tata, cu talentul său înnăscut, mă fascina cântând vocal dar și la acordeon.

Pasiunea pentru muzică mi-a fost insuflată încă de mic, fiind singurul dintre cei trei frați care a fost atins de vraja muzicii. Acesta a fost terenul fertil pe care s-au dezvoltat talentul și dragostea mea pentru muzica de petrecere. Anii de experiență m-au învățat nu doar să cânt, ci să simt fiecare notă și să transmit emoție și bucurie celor care mă ascultă.

De la vârsta de 10 ani, acordeonul a devenit nu doar primul meu instrument muzical, ci și o adevărată dragoste, învățând de la tatăl meu nu numai să cânt, ci și să simt muzica. Educația mea muzicală a continuat în celebra „clasa cu pianul” din Școala Generală nr. 62 din București, unde fiecare zi era o pregătire pentru aventura muzicală ce avea să vină.

Visând din copilărie să cânt la nunți și inspirat de lăutarii celebri ai epocii, muzica a devenit pentru mine nu doar un mijloc de exprimare artistică, ci și unul de dezvoltare personală. Chiar dacă timiditatea a fost o provocare inițială, muzica m-a ajutat să o depășesc, îmbunătățindu-mi inteligența emoțională și abilitățile sociale.

Astăzi, cu un bagaj impresionant de experiență și cu același acordeon care mi-a marcat începuturile alături, îmi dedic viața aducând bucurie și emoție prin muzica mea la evenimente, nunți și petreceri, continuând să împărtășesc magia tradițiilor muzicale românești.

Biografie și carieră muzicală

A absolvit cursurile Scolii Populare de Arta din Bucuresti, sectia canto-popular, ca o completare a pasiunii pentru clapele care ii erau deja prietene.

In anul 2003 intra ca si solist vocal in prima lui formatie muzicala, urmand apoi diverse colaborari cu trupe din Bucuresti si imprejurimi, in prezent fiind component al Andrei Racu Band.

“Dacă muzica este hrana dragostei, atunci începe să cânți!” – William Shakespeare

 

Despre Mine

Născut într-un oraș unde stilurile muzicale se întrepătrund, am învățat repede că succesul meu depinde de capacitatea de a cânta „de toate”. Adaptabilitatea, flexibilitatea și versatilitatea cu care îmbin genurile muzicale mi-au definit cariera, fiind apreciate atât de public, cât și de colegii muzicieni cu care am colaborat. De la nunți tradiționale, pline de tradiții și obiceiuri românești, la evenimente sofisticate în locații de lux, și de la portul popular la costume elegante, cariera mea este o insiruire de emoții și sentimente, contribuind la momentele memorabile din viețile celor pentru care am cântat.

Marian Oprea, muzica de petrecere

Vibratii Folclorice

Portfoliu

Galerie Video

Rapsodia Viselor

Va fi perfect!

Să vă planificăm ziua cea mare!