In acest articol voi incerca sa explic importanta acestui moment si de ce trebuie tratat cu foarte mare atentie.

Dansul mirilor, este momentul de inceput Oficial al evenimentului. Traditional vorbind, dansul mirilor este un vals….de fapt denumirea corecta a inceputului evenimentului este „Valsul Mirilor”. Acesta nu trebuie lasat la voia intamplarii, ci trebuie tratat cu atentie, pentru a nu creea situatii jenante sau penibile pentru partener. De aceea se apeleaza la ajutorul unui profesionist, instructor de dans . Acesta va poate ghida pasii spre obtinerea unui moment deosebit si de o mare importanta in desfasurarea ulterioara a evenimentului.

  • Bucura-te de fiecare moment al nuntii tale, exersand pas cu pas, in pasi de dans, unul dintre cele mai emotionante momente ale serii cu profesionistii dansului…www.stop-and-dance.ro

Bineinteles ca ramane la aprecierea fiecarui cuplu daca doreste sa urmeze cursurile unei scoli de dans sau nu. Eu personal , consider ca este necesar acest curs in primul rand ca si dezvoltare artistica a practicantului (practicantilor), si dupa aceea ca si o acumulare de experienta. Ganditi-va la urmatoarea situatie: trebuie sa deschideti seara de dans si nu stiti sa dansati vals…..bineinteles urmatoarea melodie aleasa este una lenta, in care protagonistii (mirii) sa execute cat mai putine miscari scenice si mai simple…….dar mai exista si varianta in care ati urmat un minim de cursuri de dans si aveti o coregrafie pregatita pentru invitatii vostrii…….in acest caz impactul asupra publicului este unul puternic , eprimat prin ropotele de aplauze pe care le veti primi la finalul melodiei. Atunci satisfactia unui lucru bun va cuprinde si simtiti ca nu a fost in zadar efortul vostru de a invata o mica coregrafie pentru momentul de inceput al nuntii voastre.

Asadar, ca si organizator de evenimente, recomand  cu tarie  sa se urmeze un minim de cursuri de dans pentru Dansul Mirilor.