Formatia Andrei Racu Band a fost prezenta la evenimentul Akbank Sanat World Music Days la Istanbul in data de 13 decembrie 2017 in cadrul Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul.

Evcnimentul ne-a oferit ocazia sa le aratam invitatilor prezenti in sala de spectacol particularitatile muzicii traditionale romanesti, piese interepretate intr-un stil autentic.

In formula Andrei Racu Band ce a fost prezeta la Instambul a fost si Dorina Ursuianu Baciu, o profesionistă a naiului, licențiată a Universității Naționale de Muzică București, catedra de Nai.

De multe ori cetatenii straini cunosc foarte putin despre cultura noastra, despre obiceiuri, port, istorie, s.a.s.m.d. Prin muzica si spectacole autentice putem sa ii determinam pe cetatenii altor tari sa ne priveasca asa cum meritam cu adevarat: Un popor cu o istorie bogata, traditii stravechi si o muzica sublima ce te „unge la suflet”.

În acest an, concertele au avut loc în fiecare miercuri a lunii decembrie, cu participarea unor renumiți artiști din patru țări, printre care: ​​Maarja Nuut, din Estonia și Abou Diarra din Mali. Festivalul se va desfășura pe scena Akbank Sanat, de pe bulevardul İstiklal din İstanbul.

Spectacolul de muzică folclorică propus de ICR Istanbul vizează în principal promovarea folclorului național și tradițiilor etno-culturale din România.

Comunicat de presa Agerpres