Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, prin intermediul Serviciului Ansamblul Profesionist „Dor Românesc” Bistrița, a organizat recent prima ediție a Festivalului Concurs Național de Interpretare a Romanței „Dorurile mele”. Evenimentul a avut ca scop promovarea și valorificarea acestui gen muzical tradițional și a adunat numeroși participanți talentați din întreaga țară.

 

În urma competiției strânse, a fost desemnată câștigătoarea premiului I, și anume Ana Maria Racu. Cu un palmares impresionant în domeniul muzicii, Ana Maria se distinge ca o solistă de top a scenei românești. Ea este licențiată a Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală, secția Canto. Acest background academic combinat cu talentul ei nativ a făcut ca prestația sa să fie incontestabil superioară.

De-a lungul carierei sale, Ana Maria Racu a participat la numeroase concursuri de specialitate, unde a obținut mai multe premii de top, printre care și Premiul I la concursurile „Studenții cântă Enescu”, „Crizantema de aur”, și „Emanuil Elenescu”. Începând din 2008, Ana Maria Racu s-a alăturat echipei Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” ca Artist Liric, ceea ce demonstrează calibrul și dedicarea sa față de artă.

 

În afara scenei clasice, Ana Maria Racu este puternic implicata in proiectul Andrei Racu Band, unde susține un program muzical inedit, interpretând atât muzică ușoară internațională și românească, cât și melodii populare celebre ale marelor noastre interprete, precum Maria Tanase, Ioana Radu și Mia Braia.

În încheiere, premiul obținut la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Romanței „Dorurile mele” nu face decât să confirme talentul și devotamentul față de muzică al Anei Maria Racu, o artistă care continuă să impresioneze și să inspire publicul din România.