Artist liric

Ana Maria Racu

Îmbrățișând muzica, cu fiecare notă

Premii și Realizări

Artista a fost recunoscută în mod constant pentru talentele sale excepționale în canto, cu numeroase premii la nivel național. În 2005, a câștigat Premiul I la Festivalul de Romanțe „Crizantema de aur” din Târgoviște, în secțiunea creație, demonstrând aptitudinile sale în domeniul muzicii populare românești. În același an, a obținut, de asemenea, Premiul I la concursul „Studenții cântă Enescu” desfășurat în Iași, omagiind muzica compozitorului român George Enescu, Premiul II la sectiunea Interpretare a Concursului Național de Romanțe „Crizantema de Aur” ediția 2022

Cariera Profesională

Anul 2007 a marcat un pas semnificativ în cariera sa profesională, când s-a alăturat Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”, un renumit centru de cultură muzicală din România, în calitate de artist liric-alto. Rolurile sale au înglobat o gamă largă de spectacole bine-cunoscute atât național, cât și internațional, inclusiv „Silvia”, „Voievodul Țiganilor”, „Liliacul”, „Rebecca”, „Romeo și Julieta”, „Victoria și-al ei husar”, „Fantoma de la Operă”, „My Fair Lady”, „Contesa Maritza”, „Văduva Veselă”, „Țara Surâsului”, și „Bonjour, bonne nuit, Paris!”.

Participari internationale

Ana Maria Racu nu doar că se dedică muzicii, dar este și o prezență activă în evenimente culturale semnificative. A participat la Festivalul „Viața e frumoasă” și a marcat prezență la două evenimente aniversare în Istanbul: unul celebrând 140 de ani de relații diplomatice între România și Turcia în 2017, iar celălalt în 2018, unde s-a sărbătorit un secol de muzică românească într-un tur pe Bosfor.

Arioso de Suflet

Portfoliu

Galerie Video

Rapsodia Viselor

Va fi perfect!

Să vă planificăm ziua cea mare!